Maslac, kojeg smo prethodno otopili zajedno sa šećerom izmiksati, dok ne postane pjenasto. Dodati vanilin šećer, sok i koricu naranče. Miksajući dodavati jedno po jedno jaje, te na kraju dodati...
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto. U međuvremenu...
Štrukle su definitivno jedne od onih jela koje volim pripremati kada mi je glava puna misli 🙂 Njihova priprema ne zahtjeva puno vremena, niti komplikacija, ali svakako imaju moć...
Naciniti tijesto, raditi male kuglice i peci ih u tepsiji na 180 stupnjeba oko 15-20 min. Ohladene izdubiti i puniti sa nadjevom. Umociti ih u boju i valjati u secer.
Iako možda za neke izgleda kao “nemoguća misija”, vrijedi se potruditi i s ljubavlju odraditi svaki postupak jer krajnji rezultat je više od oduševljenja, što za oko, što za nepce:)
Na ulju pirjamo luk i šumske gljive.Dodamo temeljac i vrhnje, pustimo da prokuha. Sve zajedno blendiramo da dobijemo gusti nadjev, dodamo 1jaje i malo krušnih mrvica. Sve zajedno spojimo…