Sastojci
-
500 g Tjestenina
-
500 g Mljeveno mesopo vlastitoj želji
-
1 glavica Luk
-
250 ml Vrhnje za kuhanjetekuće
-
4 češnja Češnjak
-
1 prstohvat Peršinsuhi
-
2 žlice Koncentrat od rajčice
-
2 komada Jaje
-
2 žlice Vegeta
-
Solpo želji
-
Paparpo želji
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
U veći lonac stavite vodu da prokuha, zasolite ju i stavite malo ulja. |
2
Gotovo
|
Za to vrijeme luk izrežite na kockice. Stavite ga peći na zagrijanu i nauljenu tavu sve dok se ne zacakli. Nakon toga dodajte mljeveno meso i promješajte. |
3
Gotovo
|
Kad meso zasmeđi i pusti sokove, dodajte malo soli i papra te jednu punu žlicu koncentrata od rajčice. Sve dobro promiješajte te dodajte peršin i pustite da se "krčka" dok sokovi ne ishlape. |
4
Gotovo
|
U prokuhalu vodu dodjte tjesteninu i povremeno promiješajte. |
5
Gotovo
|
Kada svi sokovi ishlape iz tave u kojoj je meso dodajte sitno nasjeckan češnjak, dobro promješajte i ostavite još par minuta na štednjaku. Nakon toga maknite meso sa štednjaka. |
6
Gotovo
|
Kuhanu tjesteninu dobro procijedite. |
7
Gotovo
|
U vatrostalnu posudu (koju ne treba podmazivati uljem) ravnomjerno rasporedite polovicu količine tjestenine, zatim svo meso preko toga i ponovno sve to prekrijte tjesteninom. |
8
Gotovo
|
U posudu stavite jaja, vegetu i 1 žličicu koncentrata od rajčice. Lagano umutite i dodajte vrhnje. |
9
Gotovo
|