Sastojci
-
3 kom Krumpir
-
100 grama Šampinjoni
-
30 grama Vrganjsuhi
-
100 grama Dimljena lopatica
-
1 kom Crveni lukveća glavica
-
1 kom Češnjak
-
1 kom Mrkvaveća
-
100 ml Bijelo vinobijelo suho
-
2 žlc Svinjska mast
-
200 ml Kiselo vrhnje
-
Lovorov list
-
Peršinstručak
-
1 žlc Slatka mljevena paprika
-
Vinski ocat
-
Papar
-
Sol
-
1 l Vodaili povrtni temeljac
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
U dubljem loncu u kojem ćete kuhati juhu, rastopite svinjsku mast te dodajte sitno sjeckani crveni luk. |
2
Gotovo
|
Kad luk zažuti dodajte sitno narezanu pancetu, šampinjone narezane na listiće i na kockice nasjeckanu mrkvu. U medjuvremenu stavite suhe vrganje u 2dcl. vrele vode da omekšaju. |
3
Gotovo
|
Nakon što su se luk, gljive i panceta malo prodinstali dodajte sitno narezani češnjak i narezane omekšale vrganje (vodu u kojoj su se namakali sačuvajte). Sve posolite popaprite te podlijte s malo bijelog vina i litrom vode ili temeljca te vodom u kojoj su se namakali vrganji. |
4
Gotovo
|
Kad voda zakuha dodajte na kockice izrezani krumpir i lovorov list. Kuhajte dok krumpir ne omekša pa dodajte na kraju malo vinskog octa i možete dodati zapršku od malo brašna da se juha zgusne. |
5
Gotovo
|
Na kraju juhu posipajte sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo s kiselim vrhnjem. Prava juha za hladne zimske dane. Krijepi i vraća energiju :) |