Sastojci
-
6 komada ( može i vise) Svinjetina
-
1 Mrkva
-
1 Luk
-
Pola šalice Brašno
-
Voda
-
1 paket Njokija sam koristila jedan paket kupovnih
-
Mljevena paprikaSlatka ili ljuta
-
Vegeta
-
Papar
Upute
Pošto volim eksperimentirat sa umacima i tjesteninom ili njokima, što se mene i djece tiče mogli bih jesti svaki dan, ali muž voli kada svinjetina uleti jednim od ovakvih jela ☺️ Pa sam zato napravila umak sa svinjskim mesom i njokima. Meso od svinjskog buta ili lopatice je najbolje pripremiti pirjano u umaku jer je tako najmekanija.
Priprema
1
Gotovo
|
Priprema: Ja sam prvo napacala meso da mi ima bolji okus, i na ulju lagano ispekla i stavila sa strane. Na tom istom ulju sam dodala luk i pirjala dok je omekšalo, dodala brašno i prelila vodom da se napravi umak. Stavila sam meso, mrkvu i začine možete još dodati po vašoj želji i lagano pirjati uz lagano dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša. Kada je umak gotov poslužiti uz kuhane njoke i po želji zelenu salatu ili neku zimnicu.. dobar tek 😁 |