Sastojci
-
1 glavica Kiselo zelje
-
0,5 kg Rezano kiselo zelje
-
1,2 kg Miješano mljeveno mesoJunetina 50 dag, svinjetina 50 dag, panceta 20 dag
-
10 dag Rižadugo zrno
-
0,5 kg Krumpir
-
20 dag Pasirana rajčica
-
0,5 kg Sušeno meso
-
10 dag Panceta
-
1 kom Crveni lukveća glavica
-
1 kom Bijeli lukmanja glavica
-
2 kom Jaje
-
5 dag Peršinsitno sjeckani
-
10 dag Svinjska mast
-
1 Mljevena crvena paprikavelika žlica
-
3 Brašnovelike žlice
-
4 kom Lovorov list
-
Solpo ukusu
-
Paparpo ukusu
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Prije svega, pripremio sam smjesu za punjenje. Rižu dugog zrna sam oprao i ocijedio, na masti popržio sitno sjeckani crveni luk (do žutila) pa dodao rižu i pržio sve zajedno još nekoliko minuta da riža upije masnoću te sve ostavio da se ohladi. U dubokoj zdjeli dooobro sam umiješao meso, mljevenu papriku, sol i papar, peršin, jaja, sitno sjeckan češnjak i onu ohlađenu rižu pa sve stavio u frižider da odstoji 24 sata. Drugi Povremeno sam izvadio i promiješao ponovno da se masa prožme. Drugi dan sam nastavio. Kupus sam isprao i narezao na trake od oko 2 cm. Meso sam umatao u trokutiće, a kraj trake utaknuo žlicom pod traku. U svaki zamotuljak-trokutić stalo je mesa tek za dva zalogaja s tim da sam od manjih dijelova zelja koji su preostali napravio sarmice. |
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
|
4
Gotovo
|
|
5
Gotovo
|
|
6
Gotovo
|
|
7
Gotovo
|
|
8
Gotovo
|
|
9
Gotovo
|
|
10
Gotovo
|
|
11
Gotovo
|
|
12
Gotovo
|