Sastojci
-
5 kom Žumanjak
-
120 g Šećer
-
500 g Mascarpone
-
250 ml Slatko vrhnje
-
pakiranje Piškote
-
300 ml Instant kava
-
50 ml Rum
-
1 jušna žlica Ekstrakt vanilije
-
za posip Kakao
Upute
Ovom laganom talijanskom desertu malo tko može odoljeti, a osim zbog savršene sočnosti koja divno prija nakon primjerice teškog nedjeljnog ručka, volim ga i jer je nevjerojatno jednostavan za pripremu 🙂
Osim par posuda i sastojaka, za pripremu tiramisua će vam biti potrebno svega pola sata vremena… i cijela vječnost samokontrole da ga ne slistite dok se hladi 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
Za početak savjetujem da skuhate instant kavu i ostavite je da se hladi (možete probati i sa turskom, ali moja preporuka je instant kava jer se bolje slaže s kremom koju ćete kasnije raditi). |
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
|
4
Gotovo
|
|
5
Gotovo
|
U ohlađenu kavu ulijte rum. |
6
Gotovo
|
|
7
Gotovo
|
Piškote kratko umočite u kavu s rumom i slažite ih jednu do druge, pa premažite s pola smjese kreme, isti postupak ponovite još jednom, tako da na kraju imate dva reda piškota i dva reda kreme (ako ste se odlučili za klasičan pravokutni oblik složite 16 piškota (složenih u 2 reda po 8 piškota), premažite kremom, ponovite postupak još jednom). |
8
Gotovo
|
|
9
Gotovo
|
|
10
Gotovo
|
|
11
Gotovo
|
|
12
Gotovo
|