Sastojci
-
400g Juneći biftek
-
1 Jaježumanjak
-
1 Luk
-
4 češnja Češnjak
-
2 lista Peršin
-
3 Kiseli krastavci
-
6 Kapari
-
1 Feferoniljuti
-
4 Inćuni
-
1 žličica Slatka mljevena paprika
-
1 žličica Senf
-
1 žlica Ketchup
-
par kapi Tabasco
-
2 žlice Worcester umak
-
1dcl Konjak
-
par kapi Limun
-
par kapi Ulje
-
po želji Sol
-
po želji Papar
-
po želji Maslac
-
po želji Toast
Upute
Samljeti ili sastrugati juneći ili goveđi biftek. Sitno nasjeckati luk, češnjak, peršin, kisele krastavce, kapare, slane inćune, ljuti feferon. Odvojite žumanjak od bjelanjka. Stavite žumanjak u posudu, dodajte senf, par kapi limunova soka te lagano dolijevajte ulje kako bi napravili majonezu. Zatim dodajte slatku crvenu papriku, luk, češnjak, peršin, kisele krastavce, kapare, slane inćune, ljuti feferon, Worcester umak, tabasco, ketchup, sol i papar. Sve skupa promiješati. U smjesu dodajte mljeveni ili sastrugani biftek. Posolite. Miješajte smjesu dok ne postane kompaktna smjesa. Dodajte konjak. Poslužite tatarski biftek na tostu s maslacem. Dobar tek!
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
Dodajte mljeveni biftek u smjesu. Konstantno miješajte te dodajte konjak. Posolite po želji. |
3
Gotovo
|