Sastojci
-
BISKVIT
-
250 g Brašno
-
400 g Šećer
-
2 čajne žličice Cimet
-
2 čajne žličice Prašak za pecivo
-
1 čajna žličica Sol
-
3 dcl Ulje
-
4 kom (nerazmućena) jaja
-
100 g sjeckanih Orasi
-
pola naribane mrkve Mrkva
-
KREMA
-
200 g ohlađenog Margarin
-
500 g (ABC, Philadelphia..) Sirni namaz
-
400 g s 30% m.m. Mileram
-
220 g Šećer u prahu
-
1 čajna žličica Ekstrakt vanilije
-
od 1/4 limuna Limunov sok
-
DEKORACIJA
-
krupno usitnjeni Orasi
Upute
Ovu tortu sasvim sam slučajno otkrila na jednom obiteljskom okupljanju i od tada niti jedan Uskrs nije prošao bez nje 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
BISKVITU većoj posudi sjedinite brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. Uz miješanje dodajte ulje, 4 nerazmućena jaja, a potom ribanu mrkvu i orahe. |
2
Gotovo
|
Kalup za kolače (klasičnog obujma) premažite s malo margarina i pobrašnite, potom ulijte 1/3 smjese. Pecite cca 45 min na 160 stupnjeva. Isti postupak ponovite za dva preostala biskvita. Biskvite ostavite da se ohlade. |
3
Gotovo
|
KREMAMargarin narežite na manje komade, potom miksajte cca minutu-dvije dok u potpunosti ne omekša. Dodajte potom sirni namaz i ponovno izmiksajte da se smjesa ujednači. Dodajte mileram, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i limunov sok pa izmiksajte. |
4
Gotovo
|
Svaki sloj biskvita, kao i posljednji (gornji) premažite kremom, a možete i malo prijeći s kremom oko torte kako bi se orasi bolje primili. Umjesto oraha možete staviti listiće badema ili mrvice čokolade, ali meni orah nekako najbolje odgovara. Mrkvu možete napraviti od marcipana ili fondanta ili jednostavno kupiti 'gotovu' u trgovini. |