Sastojci
-
Piletina
-
6 srednjih komada Šampinjoni
-
200 g (jedna čašica) Kiselo vrhnje
-
2 listića Topljeni sir
-
Sol
-
Papar
Upute
Piletina u umaku idealan je brzinski ručak, za njegovu pripremu potrebno je svega 20 minuta vremena 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
Piletinu usitnite na trakice, popržite na ulju / masti. Nakon što je piletina gotova, prebacite je u drugu posudu te na toj masnoći par minuta popržite šampinjone (možete dodati i jedan češanj češnjaka). Nakon što su šampinjoni poprimili zlatno-žutu boju dodajte kiselo vrhnje, dva listića topljenog sira (kako bi se smjesa zgusnula), pa promiješajte i ostavite na laganoj vatri nekoliko minuta. |
2
Gotovo
|
Nakon što su se sastojci povezali ponovno dodajte piletinu kako bi se sjedinila s umakom, posolite, popaprite, ostavite dvije minute na laganoj vatri, povremeno promiješajte. |