Sastojci
-
2 kom Jaje
-
2 kom Banana
-
po želji Cimet
-
1 žlica Kokosovo brašno
-
1 žlica Gussnel
-
1 šalica Šumsko voće
-
1 žličica Ekstrakt vanilije
-
po želji Med
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Izmutite jaja pjenjačom, dodajte izgnječene banane, malo cimeta, kokosovo brašno, gussnel i sjedinite sve zajedno. |
2
Gotovo
|
Tavu zagrijte i nauljite, rasporedite masnoću (osobno koristim kokosovu mast) ravnomjerno po tavi. Za svaku palačinku potrebne su vam dvije do tri žlice smjese, koju stavljate jednu preko druge i onda žlicom malo raširite, tako da ipak ostanu deblje. Palačinke pecite na srednje jakoj vatri oko 3 minute sa jedne strane, drugu stranu možda i kraće. |
3
Gotovo
|
Šumsko voće začinite sa žličicom ekstrakta vanilije (naravno, možete dodati i šećer, ali u ovoj zdravoj verziji ćemo ga izostaviti) i stavite na malo jaču vatru. Kada se tekućina koju je voće pustilo reducira, maknite sa vatre. Ako pak nemate dovoljno tekućine iz voća za umak, dodajte malo vode i isto tako prokuhajte dok se zgusne. |
4
Gotovo
|
Staviti malo šumskog voća sa umakom preko palačinke, te preliti sa malo meda. Na to staviti još jednu palačinku, prekriti sa nešto više voća sa umakom i sve dovršiti žlicom meda. Dobar tek! |