Sastojci
-
500 g Brašno
-
250 ml Mlijeko
-
1 kom Jaje
-
100 ml Ulje
-
40 g Šećer
-
1 kom Kvasac
-
1 zlica Rum
-
Limunova korica
-
Pekmez
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Kvasac rastopiti u 100 ml mlijeka i ostaviti na toplom da se digne. U brasno (pola ostro,pola glatko) umijesiti sve ostale sastojke- jaje, secer, ostatak mlijeka, ulje, rum, limunovu koricu. Na kraju u smjesu dodati kvasac i mlijeko. |
2
Gotovo
|
Tijesto kuhacom umijesiti dok se ne pocne odvajati od stijenki posude. |
3
Gotovo
|
Kad se tijesto diglo, pobrasniti stol i razvaljati na debljinu oko 1 cm. |
4
Gotovo
|
Razvaljano tijesto izrezati na kockice i na svaku staviti zlicu pekmeza, zatim krajeve zatvoriti i formirati kuglicu. |
5
Gotovo
|
Buhtlice stavljati jednu do druge u namasceni brotvanj i peci oko pola sata na 180 stupnjeva sve dok ne dobiju crvenkastu boju |