Sastojci
-
cca 250 grama Šampinjoni
-
1 kom Luk
-
pola šake sušenih vrganja Vrganj
-
1 kom Poriluk
-
2 kom Mrkva
-
2 češnja Češnjak
-
pola jedne manje stabljike/grančice Celer
-
2-3 Lovorov list
-
cca 100 grama Grah
-
Peršin
-
šalica Ječam
-
pola šalice Pasirana rajčica
-
Sol
-
pileći/goveđi, po želji Temeljac
-
Papar
Upute
Najpoznatiju talijansku juhu, minestrone, prvi sam put probala u jednom restoranu na danu talijanske kuhinje i – svidjela mi se “na prvu” 🙂
Zasitna je tako da je poslužujem kao glavno jelo, a “doradila” sam recept po svom ukusu tako da se malo razlikuje od izvornog recepta.
Ovo je jedna od onih juha koje pripremate odokativno, dodajete i oduzimate sastojke po svojoj volji, a ova je baš po mom guštu 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
Poriluk i šampinjone narezati na kolutiće, mrkvu i celer naribati, češnjak i luk usitniti pa sve propirjati u loncu cca 10 minuta. |
2
Gotovo
|
U isti lonac potom dodati cca litru/litru i pol (ovisi koliko gustu juhu želite dobiti) temeljca (pileći ili goveđi, po želji), ječam, grah, pasiranu rajčicu, lovorov list, sol, papar, sušene vrganje pa kuhati cca sat vremena na srednjoj vatri, povremeno miješajući. |
3
Gotovo
|
Servirati uz sjeckani peršin! U slast :) |