Sastojci
-
1 kg Miješano mljeveno meso
-
2 glavice Crveni luk
-
2 cesne Češnjak
-
1 kom Jaje
-
1 zlica Krušne mrvice
-
1 zlicica Sol
-
pola zlicice Papar
-
1 l Pivo
-
0,5 l Vrhnje za kuhanje
-
4 zlice Glatko brašno
-
50 g Slanina
-
50 g Maslac
-
100 g SirTvrdi
-
1 zlicica Vegeta
-
po zelji Sol
-
po zelji Papar
-
po zelji PeršinList
-
50 ml UljeZa prženje
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
U mljeveno meso dodati luk i češnjak koji su prethodno usitnjeni u blenderu, dodati i krušne mrvice, jaje, sol i papar. Dobro promiješati i praviti okruglice. U veću plitku posudu staviti ulje da se prethodno ugrije te peći okruglice sa svih strana dok ne budu pečene. Savjet: kušati jednu da budete sigurni da je dobro pečeno. Vaditi ih u zagrijanu vatrostalnu posudu i držati na toplom dok napravite umak. |
2
Gotovo
|
Izlijte iz posude dio ulja od pečenja te vratite na vatru. Dodajte sitno rezanu slaninu i maslac, kratko poprzite. Dodajte brašno i neprestano mijesajuci dodajte pivo. Kad se umak zgusne i zakipi ostavite da se kuha 10ak min. Mijesajte da ne zagori. Nakon tih 10ak min ulijte vrhnje za kuhanje, dodajte vegetu, sol i papar. Sa dodavanjem soli imajte na umu da ide i sir koji je sam po sebi slan. Zatim okruglice vratite u umak, posipajte ribanim sirom i persinovim listom. Kuhajte zajedno još 10ak min bez mijesanja, samo dva-tri puta protresite posudu. Poslužite! |
3
Gotovo
|
U umak po želji možete dodati i gljive ako ih volite, a okruglice poslužite uz pommes frites, dizane knedle ili knedle od kruha. U slast! |