0 0
Ledeni vjetar torta

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

KORA:
Bjelanjak 10 kom
Šećer 300 g
Ocat 1 jušna žlica
KREMA:
Žumanjak 10 kom
Puding bourbon vanilije 1 vrečica
Vanilin šećer 3 vrečice
Glatko brašno 4 jušne žlice
Mlijeko 1/2 l
Maslac 250 g
Šećer 7 jušnih žlica
ŠLAG:
Dolcela šlag krema s okusom vanilije 45g
Mlijeko 200 ml
DEKORACIJA:
Breskva
Kiwi
Šumsko voće
Banana
Jagode

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ledeni vjetar torta

Značajke:
  • Desert

Osvježavajuće, voćno, ukusno :)

  • Srednje zahtjevno

Sastojci

  • KORA:

  • KREMA:

  • ŠLAG:

  • DEKORACIJA:

Upute

Podjeli

Ledeni vjetar jedan je od meni najdražih deserata, a radila sam ga i povodom Valnetinova svojim najdražima 🙂




Priprema

1
Gotovo

KORE

10 bjelanjaka izmiksati u snijeg (cca 6 min miksanja), potom umiješati šećer i ocat i miksati još cca 2 minute, odnosno dok se šećer ne otopi u smjesi

2
Gotovo

Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela

3
Gotovo

Na pek papir iscrtati željeni oblik i veličinu kore, potom nanijeti smjesu ( uzmite u obzir da će tijekom sušenja u pećnici kora ‘narasti’ i malo se raširiti)

4
Gotovo

Smjesu potom staviti da se peće, točnije, suši u pećnici zagrijanoj na 150 C oko 50 minuta (dok ne dobije lagano zlatnu boju)

5
Gotovo

Koru izvaditi i ostaviti da se ohladi, potom ispeći preostale 2 kore
SAVJET- Svaku od 3 kore pecite posebno. Ostavite kore na pek papiru dok se ne ohlade, potom pek papir pažljivo odstranite jer su kore osjetljive na pucanje

6
Gotovo

KREMA

Žumanjke, puding, vanilin šećer, brašno i šećer kratko izmiksati, potom pažljivo umiješati u pola litre prokuhanog mlijeka. Kuhati uz stalno miješanje cca 2 minute (važno je stalno miješati kako se ne bi stvorile grudice)

7
Gotovo

U ohlađenu kremu dodati maslac, pa miksati cca 1 minutu, odnosno dok se svi sastojci ne povežu u jednoliku masu

8
Gotovo

ŠLAG

U hladno mlijeko umiješati prah šlaga, pa miksati cca 6 minuta

9
Gotovo

DEKORACIJA

Osim voća, za ukrašavanje možete koristiti i vlastite ukusne čokoladne dekoracije.

Potrebno je samo rastopiti čokoladu za kuhanje i iscrtati željeni oblik ili ispisati slova na pek papir i ubaciti u hladnjak na cca sat vremena.

10
Gotovo

POSTUPAK SLAGANJA VOĆA I KORA

Kora-krema-voće-šlag-kora-krema-voće-šlag-kora-šlag-dekoracija

Na prvu koru nanijeti kremu, potom naslagati voće. Uzeti drugu koru i dio koji će ‘poklopiti’ prvu koru premazati šlagom. Ponoviti postupak i sa trećom korom.

11
Gotovo

Tortu ohladiti i servirati s ljubavlju. U slast!

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Zdrave palačinke
Sljedeći
Salata od krastavaca
prijašnji
Zdrave palačinke
Sljedeći
Salata od krastavaca

Dodajte svoj komentar

escort Muğla Aydın Escort bayan Çanakkale Escort escort bayan balıkesir

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here
lose money