Sastojci
-
1.5 L Voda
-
60 - 70 dkg Kukuruzno brašno
-
2 dcl Vrhnje
-
2 žlice Mast
-
po potrebi Sol
Upute
Baka nam ih je vrlo često pripremala, a volio sam ih jesti u raznim kombinacijama ; sa vrhnjem i čvarcima, sa mlijekom, bijelom kavom …
Ovdje možete vidjeti način na koji ih ja radim, odnosno onako kako ih je radila nekada baka.
Priprema
1
Gotovo
|
U posudu u kojoj ćete kuhati žgance ulijte oko 1.5L vode. |
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
Kada vam voda proključa, smanjite vatru te usipajte kukuruzno brašno miješajući u isto vrijeme. |
4
Gotovo
|
Kao umak za žgance zaista možete svašta koristiti; prženi luk na masti, vrhnje, čvarke, mlijeko, bijelu kavu ..... |
5
Gotovo
|