Sastojci
-
350 g Kozicesmrznute
-
500 g Tjesteninasa špinatom
-
1 glavica Luk
-
3 - 4 režnjića Češnjak
-
Peršinov list
-
400 g Pelati
-
200 g Pasirana rajčica
-
1 dcl Bijelo vino
-
Maslinovo ulje
-
po želji Sol
-
po želji Papar
-
po želji Začinimediteranska mješavina
-
po želji Parmezan
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Nasjeckajte luk, češnjak i peršin |
2
Gotovo
|
Dinstajte luk na maslinovom ulju, posolite ga pa nakon nekoliko minuta dodajte češnjak i peršin |
3
Gotovo
|
Dodajte smrznute kozice, začinite paprom i mediteranskom mješavinom i sve skupa dinstati desetak minuta |
4
Gotovo
|
Podlijte bijelim vinom i ostavite da se krčka dok vino ne prokuha |
5
Gotovo
|
Pelate nasjeckajte na male komadiće, dodajte ih u lonac skupa s pasiranom rajčicom |
6
Gotovo
|
Ostavite da se kuha dvadesetak minuta do pola sata uz povremeno miješanje, po potrebi dodati vodu i još začina |
7
Gotovo
|
Skuhajte tjesteninu |
8
Gotovo
|
Poslužite umak i tjesteninu s naribanim parmezanom |