Sastojci
-
prstohvat Solza protutežu slatkom
-
prstohvat Soda bikarbonaumjesto može pecilni prah (žličica)
-
5 kom Mandarina
-
3 kom Jaje
-
100 g Palenta
-
150 g Mljeveni badem
-
100 g Brašno
-
100 g Šećer
Upute
Po internetu se dosta piše o kolaču o mandarina za koji se kuhaju cijele mandarine i miksaju. Vjerujem da je aromatičan i fin, ali nisam uspjela naći nešpricane mandarine. Čak i proizvođač koji prodaje ekološko voće kaže da je u siječnju ove godine nasade morao pošpricati modrom galicom (dozvoljeno sredstvo u ekološkoj proizvodnji). Zato ovaj kolač radim drugačije. Mandarine jednostavno miksam i cijedim. To je najbrže i najjednostavnije. Kolač je jednostavan, a i dalje fin.
Kada radim klincima uopće ne dodajem šećer.
Priprema
1
Gotovo
|
Uzeti pet komada mandarina, oguliti, u blenderu izmiksati i precijediti tako da dobijete oko 250 ml soka od mandarine. |
2
Gotovo
|
Izmiksati jaja sa šećerom, pa dodati sok mandarina. |
3
Gotovo
|
U drugoj posudi pomiješati mljeveni badem, palentu, brašno, sol i sodu bikarbonu. |
4
Gotovo
|
Suhe sastojke dodati mokrim, kratko promiješati. |
5
Gotovo
|
Namazati pleh širine 30 cm, staviti papir za pečenje, uliti smjesu, i peći na 180 cm 30 minuta. Provjeriti sa vilicom/čačkalicom. |
6
Gotovo
|
Preliti sokom dviju mandarina. |
7
Gotovo
|
Poslužiti s tučenim vrhnjem. |