Sastojci
-
navrh puna čaša (2 dcl) Griz
-
čaša Brašno
-
Šumsko voće
-
2 Jaje
-
Šećer
-
Sol
-
1 dcl Ulje
-
Krušne mrvice
-
Cimet
Upute
Dolaskom hladnijih večeri tople knedlice idealne su za druženja uz film ili dobru knjigu i deku 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
U 4 dcl vode ulijte 1 dcl ulja i prstohvat soli pa prokuhajte. |
2
Gotovo
|
Kada je voda proključala maknite lonac s vatre pa umiješajte čašu griza i čašu brašna (koristite navrh punu čašu od 2 dcl). Mikserom (spiralni nastavak) obradite smjesu cca pola minute, zatim je ostavite da se ohladi. |
3
Gotovo
|
U ohlađenu smjesu dodajte dva umućena jaja, pa ponovno kratko obradite mikserom ( miksajte najviše pola minute kako tijesto ne bi postalo žilavo). |
4
Gotovo
|
|
5
Gotovo
|
Oblikovane knedlice ubacite u ključalu vodu i kuhajte dok se ne podignu na površinu, tada su gotove - cca 10-15 minuta. |
6
Gotovo
|
Dok se knedlice kuhaju, na ulju kratko popržite dvije čaše krušnih mrvica, čašu šećera i žlicu cimeta (pržite do zlatno-rumene boje). |
7
Gotovo
|