Sastojci
-
Tijesto
-
2 komada Jaje
-
1 jušna žlica Šećer
-
1 jušna žlica Sol
-
2 dcl Ulje
-
2 dcl Mlijeko
-
2 komada Čvrsti jogurt
-
10 grama Suhi kvasac
-
po potrebi Glatko brašno
-
Nadjev
-
500 grama Svježi sir
-
po želji Salama
-
1 čaša Kiselo vrhnje
-
po želji Sol
-
2 komada Jaje
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
U posudi sjedinite jaja, šećer, sol, mlijeko, ulje, kvasac i jogurt. U sjedinjenu smjesu lagano dodavajte brašno i mješajte dok ne dobijete odgovarajuće tjesto. Tjesto ne smije biti pretvrdo već mora biti kompaktna i mekana smjesa. |
2
Gotovo
|
Kada zamjesite tjesto uz rubove posude lagano naspite malo ulja kako bi se tijesto lagano odvojilo od posude te ga ostavite da odstoji 30 min. |
3
Gotovo
|
Nakon što je odstajalo, tijesto premijesite na ravnoj površini posutoj brašnom i razvaljajte u veliki krug. |
4
Gotovo
|
Režite po želji trokutiće i punite kiflice pripremljenom smjesom. |
5
Gotovo
|
Zamotane kiflice stavljajte u tavu za pečenje koju ste prije toga premazali uljem. |
6
Gotovo
|
Pecite kiflice na temperaturi od 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu rumenu boju! |