Sastojci
-
1 kg Rajčica
-
2 kom Luk
-
3 režnja Češnjak
-
100 g Tjesteninaorzo tjestenina
-
120 ml Vrhnje za kuhanje
-
2 žlice Ajvar
-
1 litra pileći temeljac
-
žlica Svinjska mast
-
Sol
-
Papar
-
Upute
S obzirom da je sezona rajčica u tijeku i da ih vrtu imam toliko da ih ni uz najbolju volju ne stignem sve pojesti ili podijeliti, odlučila sam se za ručak pripremiti ukusnu, zdravu i kremoznu juhu od rajčica.
Priprema
1
Gotovo
|
U dubljem loncu zagrijte malo masti (ili ulja) pa dodajte nasjeckani luk i češnjak te malo vode, pa prodinstajte. Nakon što su luk i češnjak omekšali, dodajte ajvar, narezane rajčice, sol, papar, pa sve zalijte s litrom pilećeg (ili goveđeg) temeljca. Kuhajte 20-ak minuta dok povrće ne omekša. |
2
Gotovo
|
Maknite s vatre, usitnite povrće štapnim mikserom dok ne postane kremasto pa vratite kuhati na vatru. Kada se juha 'ukuha' dodajte tjesteninu (ja koristim orzo tjesteninu), pa na laganoj vatri nastavite kuhati uz povremeno miješanje oko 7 minuta dok tjestenina ne omekša. |
3
Gotovo
|
Nakon što je tjestenina omekšala ulijte vrhnje za kuhanje pa kuhajte još koji trenutak da se sastojci sjedine. |