Sastojci
-
Grah
-
Ječmena kaša
-
Suho meso
-
Luk
-
Češnjak
-
Mrkva
-
Pastrnjak korijen
-
Peršinov listkorijen
-
Celer listkorijen
-
Lovorov list
-
Papar zrno
-
Začinska paprika
-
Rajčica
-
Vegeta
-
Sol
-
Mast
Upute
Ječmena kaša jedna od najstarijih žitarica, koja se navodno koristi oko 6 tisućljeća, smatra se namirnicom siromašnih koja je lako probavljiva i također vrlo zasitna.
U današnje doba prepoznatljiv je njen izvor bjelančevina, ugljikohidrata, minerala i vitamina B skupine.
Vrlo često pripremam grahkašu koja mi je najbolja idući dan.
Pri korištenju namirnica za ovo varivo ne koristim mjeru već koristim sastojke po vlastitom nahođenju.
Priprema
1
Gotovo
|
U lonac stavite suho meso po izboru, nekoliko zrna bibera i lovor list, zalijte vodom i ostavite neka se kuha. |
2
Gotovo
|
Ječmenu kašu stavite u hladnu posoljenu vodu i stavite neka se kuha. |
3
Gotovo
|
Dok se meso i ječmena kaša kuhaju pripremite si povrće. |
4
Gotovo
|
Kada su vam se meso i grah skoro pa skuhali u lonac dodajte ječmenu kašu, i dinstano povrće, sve lagano promiješajte i ostavite još kratko vrijeme neka kuha. |