Sastojci
-
1 kom Jaje
-
1 kom JogurtTekući
-
2 žlice Šećer
-
1 kom Vanilin šećer
-
1 žlica Rum
-
1 prstohvat Sol
-
20 dkg Glatko brašno
-
1/2 vrećice Prašak za pecivo
-
1 kom Limunova korica
Upute
Ove malene bombice koje nalikuju krafnama možete vrlo brzo spremiti u slučaju da vam se najave iznenadni gosti koji će biti oduševljeni njihovim zamamnim okusom.
Prave su male slasne napasti kojima malo tko može odoljeti.
Sve što vam je potrebno jeste malo vremena i volje te dobar omjer sastojaka.
Dijelim sa vama recept po kojem ih ja radim, vjerujte fantastične su.
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
U duboku posudu za prženje ulijte ulje kojeg treba biti toliko da fritule mogu plivati u njemu, ne smiju dodirivati dno. SAVJET: Drvenu kuhaču uronite u ulje, ako se oko nje stvaraju veliki mjehurići ulje je prevruće....a ako se stvaraju manji mjehurići ulje je taman za prženje fritula. |
3
Gotovo
|
Kada vam je ulje dovoljno zagrijano, smanjite vatru te stavljajte malene bombice u ulje. Savjet: Ne smijete pretrpati posudu sa fritulama, odnosno morate ostaviti dovoljno mjesta da se fritule kada se napuhnu mogu okrenuti. Obično se one same okrenu kada se sa donje strane dobro ispeku, no to možete i vi učiniti vilicom. |
4
Gotovo
|
|
5
Gotovo
|