Sastojci
-
PLJESKAVICE
-
500 g Mljeveno juneće meso
-
50-70 g Hamburger
-
50 g Sir dimsi
-
1 Češnjak
-
1/2 Luk
-
Ljuta mljevena paprika
-
Sol
-
Papar
-
HAMBI PECIVA
-
250 g Glatko brašno
-
100 ml Mlijeko
-
1 Jaje
-
1 čajna žlićica Šećer
-
1 čajna žlićica Sol
-
20 g Maslac
-
1 Suhi kvasac
-
1 Žumanjak
-
Sezam
-
Origano
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Priprema hambi pecivaZagrijte mlijeko da bude toplo (ne kipuće), dodajte šećer, kada se rastopi, maknite mlijeko s vatre, dodajte kvasac pa ostavite 10 minuta. |
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
U žumanjak dodajte par kapi maslinova ulja, pa premažite kuglice, posipajte ih sezamom i origanom, pa pecite cca 15 minuta na 200 C. |
4
Gotovo
|
PLJESKAVICEU mljeveno meso dodajte na kockice narezan hamburger, sir i luk, dodajte mljevenu papriku, sol i papar pa promiješajte smjesu. |
5
Gotovo
|
Umak sam radio od kombinacije kečapa i majoneze, a vi možete dodati senf. Od povrća sam koristio kisele krastavce, cherry rajčice, luk i salatu. |
6
Gotovo
|