Sastojci
-
1 kom Pileća prsaod pola večeg pileta odvojiti prsa, izrezati na trake, a zatim na kockice te ih na masnoći kratko popržiti i maknuti na stranu
-
1 kom Lukna masnoći gdje su se pržile pileće kockice staviti sitno nasjeckan luk, posoliti, poklopiti i ostaviti povremeno dolijevajući vode da se dinsta
-
1 kom Gljivegljive (šampinjoni ili neke po vašem izboru) narezane na sitnije staviti na prodinstani luk, još malo podlijati i ostaviti da se dobro dinstaju
-
1 kom Mrkvakada su gljive skoro dinstane ubaciti na kockice rezanu mrkvu, kukuruz šečerac, a možete još dodati i grašak, ostaviti poklopljeno da se sve zajedno dinsta
-
Kukuruz šećerac
-
1 kom Začinipred kraj staviti začine po želji ( sol, papar, vegeta)
-
1 kom Vrhnjena kraju sve zalijati sa vrhnjem i promiješati, ostaviti par minuta na vatri te maknuti sa vatre
-
1 kom Makaroniu slanoj vodi na klasičan način skuhajte tjesteninu, ocijedite te dobro pomiješajte sa piletinom u umaku
Upute
Što se mene tiče mogao bih svaki dan jesti neki čušpajz, ali kako imam tinejdžericu za stolom moram “paziti” što kuham pa tako kroz tjedan ukomponiram neka jela koje ona jako voli.
Danas sam se odlučio za makarone sa piletinom u umaku od vrhnja i gljiva.
Tjestenina može naravno biti i domaća, a gljive možete koristiti po izboru i želji.
Priprema ovog jela nije prezahtjevna, vrlo je brzo gotovo i ukusno.
Obzirom da je zasitno možete ga poslužiti kao samostalni/glavni obrok, a kao prilog odlično se slaže zelena salata.
Dobar vam tek 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
Na masnoći gdje su se pržile pileće kockice staviti sitno nasjeckan luk, posoliti, poklopiti i ostaviti povremeno dolijevajući vode da se dinsta. Gljive (šampinjoni ili neke po vašem izboru) narezane na sitnije staviti na prodinstani luk, još malo podlijati i ostaviti da se dobro dinstaju. |
3
Gotovo
|