Sastojci
-
50 - 70 dkg Mljeveno mesoMljeveno meso možete koristi po vlastitoj želji, ja koristim svinjetinu.
-
1 glavica Crveni lukMožete koristiti jednu veliku i dvije manje glavice luka.
-
3 češnja ČešnjakČešnjak možete koristiti u većoj ili manjoj količini, ovisno o vašem ukusu.
-
po želji Peršinov list
-
30 dkg SirKoristite bilo koji polutvrdi topljivi sir, ja koristim gaudu.
-
5 - 6 kom KrumpirOvisno o veličini krumpira odaberite količinu po vašoj procjeni.
-
3 kom Jaje
-
3 dcl MileramKoristite mileram ili neko drugo vrhnje po vašoj želji.
-
po potrebi UljeUlje će vam trebati za namazati pleh i za luk kojeg ćete dinstati.
-
po želji ZačiniKoristite začine po vlastitom ukusu sol, papar, vegetu ....
Upute
Musaka je tradicionalno jelo kojem su glavni sastojci patliđan i mljeveno janjeće meso, a potječe sa balkana i bliskog istoka, no ovom jelu zaista možete ukomponirati razno razne sastojke.
Obzirom na mogućnosti i sezoni kada imam na vrtu raznog povrća, volim eksperimentirati pa tako uz klasične sastojke kao što su krumpir i mljeveno meso umiješam i razno povrće.
Priprema nije prezahtjevna, jelo možete poslužiti kao glavni obrok koji će se svima svidjeti.
Ovdje možete vidjeti postupak i način izrade kako ja to radim.
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
|
4
Gotovo
|
Sada namastite posudu u kojoj ćete peći musaku. |
5
Gotovo
|
Sada možete poredati sir kojeg ste narzali na deblje kriške. |
6
Gotovo
|
|
7
Gotovo
|