Sastojci
-
Kore
-
350 g Glatko brašno
-
1 Prašak za pecivo
-
100 g Šećer
-
1 Vanilin šećer
-
4 Žumanjak
-
250 g Margarin
-
1/2 limuna Limunova korica
-
Nadjev
-
4 Bjelanjak
-
200 g Šećer
-
2 Vanilin šećer
-
2 čašice Čvrsti jogurt
-
2 čašice Kiselo vrhnje
-
5 žlica Oštro brašno
-
od pola limuna Limunov sokpo želji
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Od navedenih sastojaka za kore umijesiti tijesto i podijeliti ga na dva dijela ( jedan mrvicu veći, drugi mrvicu manji) i ostavite u hladnjaku na pola sata. |
2
Gotovo
|
Nadjev - Najprije izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg u jednoj posudi, u drugoj pomiješajte jogurt, vrhnje, brašno, šećer, vanilin šećer i limunov sok (koji je opcija). Pripremljenu smjesu lagano prelijte preko bjelanjaka i lagano povežite špatulom. |
3
Gotovo
|
|
4
Gotovo
|