Sastojci
-
Okruglice
-
500 g Mljeveno mesomješano
-
Polovica Crveni luk
-
20 g Riža
-
žlica Sol
-
Papar
-
Juha
-
1 Crveni luk
-
150 g Kiseli kupus
-
80 g Špek
-
Lovorov list
-
Feferoni
-
1 Goveđa kocka
-
50 ml Pasirana rajčica
-
Sol
-
Papar
-
Mljevena paprika
Upute
Za pripremu okruglica koristio sam pola kile miješanog mljevenog mesa, a na tu količinu sam stavio 20 grama riže koju sam prije toga kratko prokuhao (nisam kuhao do kraja, već svega 2 minute). U smjesu sam stavio i žlicu soli, mljevenog papra i tucane ljute paprike.
Meso oblikujete u kuglice željene veličine.
Priprema
1
Gotovo
10 min
|
Priprema okruglicaZa pripremu okruglica koristio sam pola kile miješanog mljevenog mesa, a na tu količinu sam stavio 20 grama riže koju sam prije toga kratko prokuhao (nisam kuhao do kraja, već svega 2 minute). U smjesu sam stavio i žlicu soli, mljevenog papra i tucane ljute paprike. |
2
Gotovo
|
U lonac dodajte malo ulja, kad se ulje zagrijalo dodajte nasjeckani luk, a potom i špek narezan na manje komadiće. Kratko popržite, potom dodajte kiselo zelje, lovorov list i feferone. |
3
Gotovo
|
Dok se juha kuha, ja sam na tavi malo prepržio mesne okruglice ( nije obavezno ). |