Sastojci
-
30g Oštro brašno
-
15g Šećer
-
15g Maslac
-
1kom Jabuka
-
1kom Vanilin šećer
-
0.5 žlica Šećer
-
po želji Cimet
-
po želji Limunov sok
Upute
Pomiješajte brašno, šećer i maslac (hladan, u komadićima) te umjesite prstima tako da dobijete mrvičastu smjesu. Stavite u hladnjak ili zamrzivač dok pripremite voće….
Priprema
1
Gotovo
|
Pomiješajte brašno, šećer i maslac (hladan, u komadićima) te umjesite prstima tako da dobijete mrvičastu smjesu. Stavite u hladnjak ili zamrzivač dok pripremite voće. |
2
Gotovo
|
Veću jabuku narežite na manje i tanje komadiće, pomiješajte sa pola žlice šećera, vanilin šećerom, cimetom i par kapi limunovog soka te pirjajte dok ne omekša. |
3
Gotovo
|
Kada je jabuka omekšala, prebacite ju u lagano nauljenu posudu za pečenje i posipajte smjesom koju ste prethodno napravili. |
4
Gotovo
|
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180-200°C nekih 15-20min. |
5
Gotovo
|
Kada je gotovo, pričekajte da se ohladi (ali neka ostane toplo, najbolje je jesti tako) i po želji dodajte šlag ili pospite šećerom u prahu s okusom vanilije i uživajte. U slast! |