Sastojci
-
3 žlice Brašno
-
3 žlice Mast
-
2 manja Krumpir
-
Mrkva
-
Češnjak
-
Mljevena crvena paprika
-
Sol
Upute
Tanjur ovog pomalo zaboravljenog tradicionalnog jela vratio me u djetinjstvo u tren oka 🙂
Moja stara ujna jučer me nazvala da dođem na žličnjake, naravno takav poziv se ne odbija, pa sam se već nakon pola sata našao u ujninoj kuhinji. Uz žličnjake koji su me dočekali, na stolu je bio i lonac juhe kraj kojeg su bila pripremljena i dva tanjura. “Ćoravi paprikaš je baš gotov, šteta da ga ne probaš”, veselo je rekla ujna, naravno, ovakvu večeru nisam mogao odbiti. Zadnji put sam ovu juhu jeo kao dječak kod bake kod koje sam uglavnom provodio vikende. Miris i okus vratili su me u djetinjstvo, a žličnjaci zadržali tamo još neko vrijeme 🙂 Kako ‘ćoravi paprikaš’ nikad nisam pripremao sam, zamolio sam ujnu da mi ispriča svoj recept koji sam već danas isprobao i dijelim ga s vama (od ove količine možete dobiti četiri puna tanjura juhe).
PS- ‘Ćoravi paprikaš’ tako se zove jer u njemu nema mesa 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|