Sastojci
-
2 Juneći biftek
-
0,5kg KrumpirMladi
-
1 vrećica Zeleni papar
-
2 žlice Konjak
-
po želji Vrhnje za kuhanje
-
Sol
-
Papar
-
Maslinovo ulje
-
Ulje
Upute
biftek marinirati u ulju soli i papru ( običan pac tak da umak dođe do izražaja kasnije) peći na grill tavi po želji kak ko voli (ja nadelam medium rare)
mladi krumpir skuham 10min, narežem na lađice, začinim solju, zelenim paprom i pećem još 25 min (200 C) na maslinovom ulju
kocku maslaca otopim, dodam mrvljeni i zeleni papar u zrnu, pržiti 3-4 minute, dodati 2 žlice konjaka, čekati da alkohol ispari. Dodati vrhnje za kuhanje i kratko prokuhati. Servirati po želji i uživati. Ovo jednostavno jelo m je otkriće. Uživajte D.T.
Priprema
1
Gotovo
|
marinirati biftek |
2
Gotovo
|
kuhati/speći mladi krumpir |
3
Gotovo
|
napraviti umak |
4
Gotovo
|
speći biftek |