Sastojci
-
5 kom JajeJaja neka budu sobne temperature.
-
50 dkg Glatko brašnoKoristite glatko brašno.
-
po potrebi UljeAko nemate maslinovog ulja poslužit će i obično biljno ili suncokretovo ulje.
-
po potrebi Sol
Upute
Što je juha bez pravih domaćih rezanaca?
Grehota je u juhicu u kojoj se kuhala domaća kokica ili možda pak goveđa kost, staviti kupovne rezance.
Tako se ja ponekad odvažim pa umijesim sebi prave domaće rezance, baš kao što je to radila moja baka nekada.
Isto tako volim osjetiti rezance u ustima, njihovu teksturu, čvrstoću, pa stoga uopće ne koristim mašinu za pravljenje rezanaca već ih režem ručno sa nožem.
Naravno na način baš kako je to radila moja baka.
Kod pravljenja rezanaca pridržavam se onog standard omjera; na jedno jaje 100gr brašna, pa tako umijesim rezance od 5 ili čak više jaja tako da mi ispadne rezanaca za nekoliko juha.
Od onih iskusnijih u pripremi domaćih rezanaca dobio sam nekoliko trik savjeta, a to su da npr. jaja koja koristite budu sobne temperature, a u brašno i jaja dobro je kapnuti nekoliko kapi maslinova ulja zbog lakše izrade tijesta.
Naravno izrada domaćih rezanaca iziskuje dosta vremena i truda, no krajnji rezultat je neprocjenjiv.
Sretno .
Priprema
1
Gotovo
|
U posudu u kojoj ćete umijesiti tijesto stavite prosijano glatko brašno, u sredini udubite te stavite cijela jaja, nekoliko kapi ulja i otprilike nekoliko prstohvata soli. |
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
|
4
Gotovo
|
|
5
Gotovo
|
Kada su se trake dovoljno prosušile, uzmite po nekoliko traka, naslažite ih jednu na drugu te ih preklopite po dužini po pola. |
6
Gotovo
|