Mesna salata sa pomfriom
SASTOJCI
2-4 osobe
Pomfri
2 krumpira
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica paprike
1 odrezak
1 žličica soli
½ čajne žličice papra
1 čajna žličica chili praha
½ čajne žlice origana
2 češnjaka, mljevena
2 žlice korijandera, mljevenog
½ šalice svježeg soka od naranče
¼ šalice soka od limete
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 230 ° C.
U velikom zdjelu za miješanje, kombinirajte krumpir, maslinovo ulje, sol, češnjak u prahu i papriku sve dok se svaki krumpir potpuno ne obloži sa svim začinima.
Stavite krumpiriće na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 30-35 minuta na 230 ° C ili dok krumpiri ne budu hrskav i zlatno smeđ.
Začinite odrezak s solju, paprom, chili prahom, origanom, češnjakom, korijanderom, sokom od limete i sokom od naranče i ostaviti da se marinira 20 minuta.
Zagrijte tijesto od lijevanog željeza s 1 žlica uljane repice.
Pecite odrezak 3 minute na obje strane za srednje pečeni odrezak. Kada je gotov izvadite ga i ostavite 10 minuta prije rezanja.
U posudu stavite krumpir i narezano meso te dodajte sir i zapecite dok se sir ne rastopi.
Preliti kiselim vrhnjem, guacamole, kockice rajčice i korijander.
Dobar tek!