Sastojci
-
700 g Glatko brašno
-
jedna vrećica Prašak za pecivo
-
12 g Sol
-
100 g Maslac
-
400 ml Jogurt
-
za premazivanje tjesta Ulje
Upute
Kruh bez kvasca zdrava je i ‘laganija’ verzija klasičnog pekarskog kruha na kakvog smo navikli.
Ne samo da laganije ‘sjeda’, on se također i lakše probavlja te pomaže kontroliranju glukoze u krvi (i naravno, nema “dizanja” pa je gotov za čas).
U moru recepata za kruh bez kvasca, nekako mi se najviše svidio onaj Sašin iz Sašine kuhinje, pa stavljam link na njegov video recept:
Priprema
1
Gotovo
|
U jednoj posudi najprije promiješati sve praškaste sastojke; brašno, sol, prašak za pecivo, a u drugoj jogurt i maslac (rastopljeni) |
2
Gotovo
|
Suhe sastojke postepeno umiješajte s mokrima pa zamijesite tijesto |
3
Gotovo
|
Kada ste zamijesili tijesto, ostavite ga da pokriven "odmara" cca 5 minuta |
4
Gotovo
|
Promijesite i rukama "stanjite" na cca 2 cm debljine pa prenijeti na lim za pečenje. |
5
Gotovo
|
U slast! :) |