Sastojci
-
1 kg Pelatirajčice
-
1 dl Bijelo vino
-
2 režnja Češnjak
-
2 žlc Kiselo vrhnje
-
1 kom Crveni luk
-
8 listova Bosiljaksvježi listovi ili sušeni
-
2 žlc Šećer
-
Sol
-
Papar
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Prepržite luk na mješavini suncokretovog i maslinovog ulja, posolite i pirjajte dok ne postane staklast. |
2
Gotovo
|
Zalijte luk bijelim vinom,dodajte rajčicu, 4 lista svježeg bosiljka, nasjeckani češnjak, sol, papar i šečer. |
3
Gotovo
|
Kada sve zakipi smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta. |
4
Gotovo
|
Maknite s vatre, izmiksajte štapnim mikserom i dodajte kiselo vrhnje. |
5
Gotovo
|
Kuhajte još 5 minuta uz mješanje. |
6
Gotovo
|
Poslužite u dubokoj zdjelici i ukrasite bosiljkom. |