Sastojci
-
600 g Glatko brašno
-
paketić Svježi kvasac
-
400 ml Mlaka voda
-
čajna žlica Šećer
-
1.5-2 čajna žlica Sol
-
od jednog jaja Bjelanjak
Upute
Domaće lepinje odlično se slažu s domaćim mesnim delicijama i uvijek su dobrodošle na našem stolu 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
Jedan paketić svježeg kvasca razmrvite i rastopite u 400 ml mlake vode, potom dodajte šećer i žlicu brašna. Promiješajte, kada se kvasac otopi i sastojci sjedine izlijte smjesu preko brašna. Zamijesite srednje tvrdo tijesto, pokrijte ga krpom i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi cca sat vremena. |
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
Nakon što je tijesto ponovno naraslo, "spljoštite" ga dlanom i oblikujte ("crte" na tijestu radite tupim tankim predmetom, primjerice okrenutim nožem). Na pleh stavite pek papir pa položite tijesto i još ga jednom ostavite da odmara cca 10 minuta. Imajte na umu da će tijesto narasti prilikom pečenja, pa lepinje ne slažite preblizu. Premažite bjelanjkom, posipajte solju, a možete dodati i sjemenke kima, lana ili sezama. |
4
Gotovo
|