Sastojci
-
100 g Čokolada za kuhanje
-
100 ml Slatko vrhnje
-
50 g Maslac
-
jušna žlica Med
-
200 g mljevenih Keksi
-
150 g prženih, mljevenih lješnjaci
-
70 g Šećer u prahu
-
Za valjanje
-
50 g mljevenih Lješnjak
-
50 g mljevenih Keksi
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Čokoladu, med, maslac i slatko vrhnje zagrijte u loncu na laganoj vatri (možete i na pari) dok se smjesa ne otopi. |
2
Gotovo
|
U otopljenu smjesu potom dodajte (pržene i mljevene) lješnjake, kekse i šećer u prahu. |
3
Gotovo
|
Pričekajte da se smjesa ohladi na sobnu temperaturu, pa rukama oblikujte kuglice i svaku uvaljajte u grublje mljevene lješnjake i kekse (možete dodati i malo šećera u kristalu). |