Sastojci
-
0.5 kom Luk
-
3 kom Češnjak
-
1 kom MrkvaMala
-
350 grama Miješano mljeveno meso
-
250 ml Pasirana rajčica
-
1 žlica VegetaJušna
-
PeršinPo potrebi
-
150 ml Vrhnje za kuhanje
-
100 g Mozzarella
-
100 g GoudaSir
-
50 g Grana PadanoSir
-
6 listova Listovi za lazanje
-
Sol
-
Papar
Upute
Popržit luk i češnjak. Dodati naribanu mrkvu, zatim meso, začiniti vegetom i paprom po potrebi i kuhati pola sata.
Dodati sos paradajz te kuhati još 5-10 minuta.
U posudu za pečenje najprije staviti malo pasirane rajčice, red mesa, narezane mozzarelle,
položiti listove za lazanje ( ne kuhane ) te preliti vrhnjem za kuhanje i popapriti i tako još jedan sloj.
Na kraju se završava sa vrhnjem za kuhanje.
Na vrhu dodati naribanu Goudu smješanu s Grana Padano sirom.
Peći 45 min do 1 sat na 200 stupnjeva ovisno o željenoj čvrstoći.
Priprema
1
Gotovo
|
Luk i češnjak narezati na kockice te lagano popržiti, mrkvu naribati na trakice i dodati u tavu. |
2
Gotovo
|
Dodati mljeveno meso te začiniti sa Vegetom, peršinom i crnim paprom. |
3
Gotovo
|
Dodati pasiranu rajčicu i kuhati još 5-10 minuta. |
4
Gotovo
|
U posudu slagati redom: |
5
Gotovo
|
Stavite peći u pećnici na 200 stupnjeva 45 - 1 sat ovisno o čvrstoći lazanja. |