Sastojci
-
2 kom Lisnato tijestoZamrznuto
-
2 kom Puding vanilija
-
500 ml Šlag
-
2600 ml Mlijeko
-
6 kom Jaje
-
19 žlica Šećer
-
2 kom Vanilin šećer
-
10 žlica Brašno
-
malo Limunov sok
Upute
Za krempitu je potrebno:
zamrznuto lisnato tijesto (2 kom), šlag, 2 pudinga od vanilije + 600 ml mlijeka + 6 žlica šećera; fila
Fila: 2 l mlijeka, 6 jaja, 13 žlica šećera, 10 žlica brašna, 2 vanil šećera, malo soka od limuna ili narandže; 600 ml mlijeka
Priprema file: 6 jaja miješati / miksati sa šećerom i vanil-šećerom kojeg treba postepeno dodavati sve dok ne postane pjenasto. Isto tako postepeno dodavati i miješati brašno. Skuhati mlijeko i u mlijeko dodati izrađenu masu te miješati na laganoj vatri.
Priprema pudinga od vanilije: istresti dva pudinga od vanilije u posudu, dodati šećer i malo mlijeka (od onih 600 ml), miješati. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada mlijeko provri dodati izrađeni vanilin puding te ga miješati na laganoj vatri sve dok se ne zgusne. Dodati gotov puding od vanilije masi za filu i miješati / miksati toliko dugo dok se ne izgube grudice koje mogu nastati u fili.
Kore od lisnatog tijesta izvaljati i peći u pećnici na 180 °C oko 15 minuta. (Dok ne dobiju zlatno žutu boju.) Stavljati filu na koru. Dodati šlaga, pokriti sa drugom korom, posuti štaub-šećerom i ostaviti preko noći da odstoji. Poslužiti!
Priprema
1
Gotovo
|
Izraditi filu |
2
Gotovo
|
Izraditi puding od vanilije |
3
Gotovo
|
Miješati / miksati masu za filu i izrađeni puding |
4
Gotovo
|
Izraditi kore od zamrznutog lisnatog tijesta |
5
Gotovo
|
Izraditi šlag |
6
Gotovo
|
Stavljati izrađenu filu na koru od lisnatog tijesta te na filu šlag, zatim dodati preostalu koru od lisnatog tijesta |
7
Gotovo
|
Posuti štaub šećerom, odložiti u hladnjak |