Sastojci
-
1.5 L Voda
-
60 dkg Brašno
-
2 kom Jaje
-
1 glavica Luk
-
3 žlice Mast
-
po potrebi Sol
Upute
Još jedno tradicionalno jelo koje je bilo uobičajeno na mnogim seoskim domaćinstvima.
Ovisno o krajevima u kojem živimo također ima i razne nazive, moja baka ga je spravljala pod nazivom trenci, a poznato jelo još i pod nazivom trena kaša.
Obično se posluživalo za doručak nakon kojeg se išlo raditi na njivu ili već na neki drugi posao na poljoprivredi.
Ovo je vrlo jednostavno i jeftino jelo, a često je bilo popraćeno sa epitetom sirotinjskog jela.
Također jelo mog djetinjstva kojeg vrlo rado i sam ponekad spravljam.
Moja baka je već znala ritual, prije završetka u trence se dodaje mast i prženi luk, a ona mi je prije tog postupka obavezno morala izdvojiti porciju bez luka.
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
|
4
Gotovo
|
|
5
Gotovo
|
|
6
Gotovo
|
|
7
Gotovo
|