Sastojci
-
MARINADA
-
3 jušne žlice Ulje
-
od pola limuna Limunov sok
-
1 čajna žlica Senf
-
prstohvat Tucana paprika
-
Sol
-
Papar
-
Mediteranski začin
-
4 kom Pileći batak
-
1/2 l pileći temeljac
-
PRILOG
-
Krumpir
-
Mrkva
-
Rajčica
-
Luk
-
Tikvica
-
Vegeta
-
Sol
-
Papar
-
Paprika crvena
Upute
Pileći batak s povrćem je klasični batak kakvog znamo, ali u šarenijem ruhu 🙂
Priprema zaista ne zahtijeva puno vremena, a rezultat su slasni i sočni bataci.
Priprema
1
Gotovo
|
MARINADANapravite marinadu od svih sastojaka, premažite njome batke i ostavite u hladnjaku cca sat vremena da se sve lijepo upije. Papriku, tikvice, luk i rajčice također narežite na trakice/ploškice. Povrća količinski stavite koliko vam odgovara, ja na kilogram krumpira volim staviti cijelu mrkvu srednje veličine, 3 cherry rajčice, pola tikvice, 3/4 luka i pola crvene paprike. |
2
Gotovo
|
Nakon sat vremena izvadite meso iz marinade i poigrajte se začinima. Ovog sam puta na 2 batka napravila džepiće u koje sam stavila povrće (luk, papriku i tikvicu), a na druga dva batka sam lagano odvojila kožu od mesa prstima, te unutrašnjost premazala maslacem i mediteranskim začinima, a kožu na sva četiri batka premazala sam i s malo maslaca kako bi se napravila lijepa korica. |
3
Gotovo
|
Batke, lagano kuhane krumpire i mrkvu, te ostalo povrće i začine stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali maslacem, lagano promiješajte kako bi se svi začini i sastojci povezali pa prelijte šefljom pilećeg temeljca. |
4
Gotovo
|
Vatrostalnu posudu prekrijte folijom (vilicom napravite rupice kako bi para izlazila) i stavite peći najprije na sat vremena na 180 C (tijekom pećenja preokrenite meso i povrće kako bi se sve ravnomjerno ispeklo, a možete i podlijevati s pilećim temeljcem). Nakon sat vremena maknite foliju i pecite još cca 15-30 minuta na 200 C, ovisno o pećnici. |
5
Gotovo
|
|
6
Gotovo
|
|