Sastojci
-
Biskvit 1
-
8 Jaje
-
8 žlica Šećer
-
8 žlica Mlijeko
-
8 žlica Čokolada u prahu
-
2 žlice Ulje
-
8 žlica LješnjakMljeveni
-
1 vrećica Prašak za pecivo
-
korica i sok Narančaza premazati biskvit
-
5 Bjelanjak
-
5 žlica Šećer
-
5 žlica LješnjakMljeveni
-
1 žlica Ulje
-
3 žlice Glatko brašno
-
1 žličica Prašak za pecivo
-
500 ml Mlijeko
-
100 grama Šećer
-
1 štapić Vanilija
-
300 grama Glatko brašno
-
200 grama ČokoladaRastopljena
-
200 ml Slatko vrhnje
-
2 žlice KeksiMljeveni
-
3 žlice LješnjakMljeveni
-
1 komad Tičino masacrvena boja
-
Butterkrema
-
120 dag Maslac
-
3 žlice Keksi
-
200 dag Šećer u prahu
Upute
Nadam se da će vas ovaj recept potaknuti da napravite jednu prefinu tortu. Možda izgleda zahtjevno, ali stvarno nije i može se pripremati dan prije biskvit, pa krema pa slagati tek onda. Ukoliko imate bilokakva pitanja, slobodno me pitajte za dodatne upute.
Priprema
1
Gotovo
|
Za prvi biskvit:Dobro istući bjelanjke, istuči snijeg s malo soli. Zatim, u drugoj posudi dobro izraditi žumanjke sa šećerom i dodavati ulje i mlijeko. Brašno i prašak za pecivo, te zatim čokoladu u prahu dodati smjesi od žumnjaka i šećera i dobro pjenjačom izmiješati ručno. Polako dodavati bijelanjke toj smjesi i sjediniti u jednu smjesu. U namazani pleh u obliku srca (cca 26 cm) uliti smjesu i peći na 170 stupnjeva, 30 do 35 minutaProvjeriti čačkalicom da li je gotovo. Ohlađeni biskvit prerezati u 2 kore. |
2
Gotovo
|
Biskvit 2:Izraditi bjelanjke u čvrsti snijeg, pa dodavati postepeno šećer. Dodati 2 žl. ulja, pa žlicu po žlicu postepeno dodavati brašno i dodati na kraju 3 žl mljevenih lješnjaka. Brašno i lješnjak se ne miksaju, već pijenjačom se umiješaju. Opet peći u namazanom plehu oblika srca, na 180 stupnjeva, 15 do 20 min. Ohladiti biskvit. Ne rezati. |
3
Gotovo
|
Slastičarska krema:Mlijeko zakuhati sa sjemenkama vanilije i poklopiti da stoji 15 min. Žumnjake i šećer izmiksati i umiješati brašno te oddati u hladnom mlazu ohlađeno prokuhano mlijeko. Vratiti sve u lonac na vatru da se smjesa zgusne i miješati lagano da ne zagori. Skinuti s vatre i dodati 200 g čokolade otopljene i dobro promiješati. Pokriti zdjelu prozirnom folijom gdje je krema i ohladiti da se ne stvori korica na kremi. U ohlađenu kremu stavi se utučenog slatkog vrhnja i lagano miksati da se sjedini. Žlicom dodati 3 žl lješnjaka i mljevenog keksa. Čvrsta krema treba biti. Podijeliti na dva djela. |
4
Gotovo
|
1 kora od prvog biskvita malo natopiti sokom od naranče, pola kreme staviti, pa drugi biskvit i ostatak kreme. Malo ohladiti. Na vrh ide bijeli biskvit od bjelanjaka i ne maže se kremom. Dobro ohlađenu tortu dobro namazati butterkremom. Premazanu tortu ponovo izgladiti pa dodati buttercream opet da dobije dobar sloj i dok je vrtite dobro izgladiti. Staviti na hlađenje sat vremena. Zatim razvaljati gotovi kupovni crveni fondant(tičino) i prekriti na ohlađenu tortu i lagano zagladiti i odrezati višak. Dekorirati po želji. Ja sam radila cvijetiće od royal icing kreme dan prije. |