Sastojci
-
500 grama Lisnato tijesto
-
5 komada Jabuka
-
6-7 zlica MarmeladaPo želji
-
Po zelji Cimet
-
Šećer u prahu
-
1 komad Limun
Upute
Ovo su najfiniie, najjednostavnije i najljepse ruzice koje sam jela. Jednostavne su za pripremu i od njih mirise cijela kuca 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
1. Razvaljati na tanko lisnato tijesto i rezati trake sirine 4-5 cm i duzine 20-25 cm 2. Jabuke ne guliti, vec ih prerezati na polaposlu i ocititi od kostica, narezati na skroz tanke ploske. 3. Narezane jabuke uroniti u kipucu vodu u koju je naribana limunova korica i ocijeđen 1 limun. 4. Trake tijesta premazati marmeladom po zelji. 5.ploske jabuke slagati jednu preko druge cijelom duzinom. Jabuke moraju malo viriti izmad ruba tijesta. 6. Posuti cimetom 8. Lagano zamotati u ruzice, motati kaokak da radite pužiće. 9. Posloziti ih u namascen i brasnom posut protvanj. (Najbolje bi bilo ih posloziti u lim za pecenje mafina). 10. u zagrijanu pecnicu na 180-190 stupnjeva na 35-45 minuta. 11. Posipati secerom u, prahu o posluziti. |