Sastojci
-
TIJESTO
-
50 dkg Glatko brašno
-
1 kom Jaje
-
2 jušne žlice Ulje
-
1 jušna žlica Ocat
-
po potrebi Mlaka voda
-
NADJEV
-
2 kom jaja
-
50 dkg Svježi sir
-
2 dcl Kiselo vrhnje
-
prstohvat Sol
-
PREMAZ
-
2 dcl Kiselo vrhnje
-
1 kom Jaje
Upute
Štrukle su definitivno jedne od onih jela koje volim pripremati kada mi je glava puna misli 🙂 Njihova priprema ne zahtjeva puno vremena, niti komplikacija, ali svakako imaju moć zaokupiti vašu pažnju, uposliti maksimalno i uvući vas u neku sasvim drugu dimenziju 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
|
2
Gotovo
|
|
3
Gotovo
|
Tijesto prebacite na pobrašnjeni stolnjak pa ga razvaljajte, a kako bi bilo što tanje (2mm) razvucite rukama ako je potrebno. Razvučeno tijesto premažite uljem, ostavite nekoliko minuta, pa nanesite nadjev ravnomjerno preko cijelog tijesta. Tijesto zarolajte pa tanjurom režite (tanjur je odličan za rezanje štrukli jer istovremeno odvaja štrukle jedne od drugih i spaja njihove krajeve kako nadjev ne bi curio van). |
4
Gotovo
|
|
5
Gotovo
|