Sastojci
-
Za biskvit:
-
4 komada Jaje
-
8 velikih žlica Šećer
-
6 velikih žlica Brašno
-
1/2 (pola vrećice) Prašak za pecivo
-
2 velike žlice Kakao
-
4 velike žlice Ulje
-
3 velike žlice Mlijeko
-
Preljev za biskvit:
-
30 ml Mlijeko
-
2 velike žlice Kakao napitakBilo koji gotovi kakao napitak
-
Čokoladni ganache:
-
500 g Čokolada za kuhanje
-
500 ml Vrhnje za šlag
-
250 g Margarin
-
Kikiriki krema:
-
250g KikirikiUkoliko ne možete pronaći pečeni neslani kikiriki, potpuno ista zamjena biti će i onaj slani koji ste oprali u nekoliko voda i posušili :)
-
150 g Margarin
-
2 velike žlice Kikiriki maslac
-
100 g Šećer u prahu
-
50 ml Mlijeko
-
Karamel krema:
-
200 g Šećer
-
2 velike žlice Voda
-
200 ml Vrhnje za šlag
-
50 g MaslacIli margarin
-
na vrh noža Sol
-
Bijela karamel krema:
-
1 kutija Prašak za parfe kremu od vanilijeGotova parfe krema
-
500 ml Mlijeko
Upute
Iako možda za neke izgleda kao “nemoguća misija”, vrijedi se potruditi i s ljubavlju odraditi svaki postupak jer krajnji rezultat je više od oduševljenja, što za oko, što za nepce:)
Priprema
1
Gotovo
|
Biskvit: |
2
Gotovo
|
Za ganache je potrebno čokoladu za kuhanje izlomiti na manje kockice, preliti je vrhnjem za šlag i u posudi lagano zagrijavati na najmanjoj temperaturi( na štednjaku) dok se sva čokolada ne otopi i ne bude ujednačena smjesa, glatka i sjajna bez grudica. potrebno je neprestano miješati kako se čokolada ne bi primila za rubove posude i zagorila, a to je onda vrlo neprijatan i miris i okus. napominjem, lagana vatra damo da se smjesa rastopi i poveže, nikako ne smijete dovesti do vrenja. |
3
Gotovo
|
Kikiriki krema. |
4
Gotovo
|
Karamela: |
5
Gotovo
|
Bijela krema sa karamelom: |
6
Gotovo
|
Slaganje ostatka torte: |
6 Comments Sakrij komentare
Najbolja torta ikad probana 😀
Hvala ti puno,Anamaria😘
Izgleda predivno.
Svaka cast draga
Sve tvoje torte su odlične. Sad mi je ža’ što sam cukoraš!!
Hvala svima na pohvalama😉