Sastojci
-
Biskvit
-
6 kom Jaje
-
6 žlica Šećer
-
6 žlice Brašno
-
4 žlice Kakao
-
4 žlice Čokolada u prahu
-
1 kom Prašak za pecivo
-
1 kom Vanilin šećer
-
1,5 dcl Ulje
-
1,5 dcl Mlijeko
-
Žuta krema
-
2 kom Puding vanilijaDolcela
-
9 dcl Mlijeko
-
6 žlica Šećer
-
15 dkg MargarinZviijezda
-
Smeđa krema
-
2 kom Puding čokoladaDolcela
-
8 dcl Mlijeko
-
6 žlica Šećer
-
10 dkg MargarinZvijezda
-
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati ulje i mlijeko, nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umiješati kuhačom posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. |
2
Gotovo
|
Masu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta. |
3
Gotovo
|
Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vrući kuhani puding umuti pjenjačom sitno sjeckani margarin. Miješati kremu tako dugo dok ne postane ravnomjerno gusta i podatna. Kremu odmah još dok je topla preliti preko biskvita. Poravnavati žlicom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom. |
4
Gotovo
|
Ostaviti kolač po strani pa pripremiti smeđu kremu tako što se u kuhani puding od čokolade doda margarin i ravnomjerno izmiješa. Preliti opet toplo preko žute kreme. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.- |