Sastojci
-
Maslac
-
Maslinovo ulje
-
6 kom Cherry rajčica
-
6 kom Zelena maslina
-
6 kom Crna maslina
-
100 ml Pasirana rajčica
-
3 češnja Češnjak
-
jušna žlica Kapari
-
Čili papričica
-
Bosiljak
-
Parmezan
-
cca 4 fileta Inćuni
Upute
Pasta alla Puttanesca, u doslovnom prijevodu tjestenina ‘kraljica noći’, izvorno je talijansko jelo kojeg su, kako sam naziv govori, spremale prostitutke kako bi privukle muškarce u svoje salone.
Priča kaže kako zamamnom mirisu tjestenine s maslinama i rajčicom nisu odolijevali ni najčasniji muškarci koji su se, slijedivši miris umaka, našli u nekom od napuljskih ‘salona za masažu’ u čijoj je kuhinji nastajao afrodizijački umak puttanesca.
Priprema
1
Gotovo
|
Na laganoj vatri rastopite maslac i dodajte par kapi maslinova ulja, pa usitnjeni češnjak ( i komadiće inćuna/srdele ako ste se odlučili raditi s ribom). Možete podliti s 50 ml vode. |
2
Gotovo
|
Nakon što je češnjak dobio zlatnu boju, dodajte usitnjenu rajčicu, čili papričicu, masline i kapare pa pirjajte na laganoj vatri cca pet minuta |
3
Gotovo
|
Dodajte pasiranu rajčicu, prstohvat bosiljka, soli i papra ( u ovom koraku možete dodati vrhnje za kuhanje kako biste umanjili intenzitet maslina, ako vam tako odgovara, ljubitelji maslina ga preskaču), pirjajte još pet minuta |
4
Gotovo
|
Skuhajte tjesteninu ( za recept s fotografije korištene su tagliatelle), dodajte umak, servirajte s parmezanom i salatom |
5
Gotovo
|