Male i jednostavne pite
Sastojci za 6 pita:
⅓ šalice đema od bobičastog voća
6 kockica mekog sira
2 kore od pite
1 jaje
1 žlica vode
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 ° C .
Stavite tijesto na ploču za rezanje i izrezujte kružne oblike pomoću vrha šalice za kavu. Sakupljajte komadiće otpadaka i ponovo izradite nove čineći ukupno 12-14 krugova.
Ispunite pola kruga žličicom kremastog sira, a potom dodajte žličicu đema.
Vodom lagano vlažite rubove tijesta.
Pokrijte vrhove s preostalim krugovima, istovremeno pritišćite dvije polovice tijesta. Rubove pritisnite vilicom.
U zdjeli pomješajte žutanjak i vodu te premažite vrhove tijesta.
Koristite mali, oštar nož za rezanje vrha tijesta.
Rasporedite pite na papiru za pečenje.
Pecite 15-20 minuta do zlatno smeđe boje. Dopustite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
Uživajte!