Sastojci
-
KORA:
-
10 kom Bjelanjak
-
300 g Šećer
-
1 jušna žlica Ocat
-
KREMA:
-
10 kom Žumanjak
-
1 vrečica Puding bourbon vanilije
-
3 vrečice Vanilin šećer
-
4 jušne žlice Glatko brašno
-
1/2 l Mlijeko
-
250 g Maslac
-
7 jušnih žlica Šećer
-
ŠLAG:
-
45g Dolcela šlag krema s okusom vanilije
-
200 ml Mlijeko
-
DEKORACIJA:
-
Breskva
-
Kiwi
-
Šumsko voće
-
Banana
-
Jagode
Upute
Ledeni vjetar jedan je od meni najdražih deserata, a radila sam ga i povodom Valnetinova svojim najdražima 🙂
Priprema
1
Gotovo
|
KORE10 bjelanjaka izmiksati u snijeg (cca 6 min miksanja), potom umiješati šećer i ocat i miksati još cca 2 minute, odnosno dok se šećer ne otopi u smjesi |
2
Gotovo
|
Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela |
3
Gotovo
|
Na pek papir iscrtati željeni oblik i veličinu kore, potom nanijeti smjesu ( uzmite u obzir da će tijekom sušenja u pećnici kora ‘narasti’ i malo se raširiti) |
4
Gotovo
|
Smjesu potom staviti da se peće, točnije, suši u pećnici zagrijanoj na 150 C oko 50 minuta (dok ne dobije lagano zlatnu boju) |
5
Gotovo
|
Koru izvaditi i ostaviti da se ohladi, potom ispeći preostale 2 kore |
6
Gotovo
|
KREMAŽumanjke, puding, vanilin šećer, brašno i šećer kratko izmiksati, potom pažljivo umiješati u pola litre prokuhanog mlijeka. Kuhati uz stalno miješanje cca 2 minute (važno je stalno miješati kako se ne bi stvorile grudice) |
7
Gotovo
|
U ohlađenu kremu dodati maslac, pa miksati cca 1 minutu, odnosno dok se svi sastojci ne povežu u jednoliku masu |
8
Gotovo
|
ŠLAGU hladno mlijeko umiješati prah šlaga, pa miksati cca 6 minuta |
9
Gotovo
|
DEKORACIJAOsim voća, za ukrašavanje možete koristiti i vlastite ukusne čokoladne dekoracije. Potrebno je samo rastopiti čokoladu za kuhanje i iscrtati željeni oblik ili ispisati slova na pek papir i ubaciti u hladnjak na cca sat vremena. |
10
Gotovo
|
POSTUPAK SLAGANJA VOĆA I KORAKora-krema-voće-šlag-kora-krema-voće-šlag-kora-šlag-dekoracija Na prvu koru nanijeti kremu, potom naslagati voće. Uzeti drugu koru i dio koji će ‘poklopiti’ prvu koru premazati šlagom. Ponoviti postupak i sa trećom korom. |
11
Gotovo
|
Tortu ohladiti i servirati s ljubavlju. U slast! |