Burgeri sa špekom i umakom
Za Burgere
2 kg mljevene govedine
¼ šalice worcestershire
¼ šalice dijon senfa
½ žlice soli
½ žlica papra
1 žlica češnjaka u prahu
1 žlica luka u prahu
0.5 kg špeka, izrezati na pola
8 peciva
1 salata, sjeckana
1 rajčica, isječena
Za Umak:
1 ½ šalice mlijeka, podijeljeno
2 žlice brašna
½ žličice soli
1 šalicu naribanog cheddar sira
½ čajne žličice papra
½ čajne žličice češnjaka u prahu
½ čajne žličice luka u prahu
½ šalice zelene čili paprike
¼ šalice dijon senfa
Zagrijte pećnicu na 190˚C.
U zdjelu dodajte mljevenu govedinu, worcestershire, Dijon senf, sol, papar, luk u prahu i češnjak u prahu. Pomješajte.
Stvorite oblik prstena s mesom, nježno ga pritiskajte ravno dok ne bude debelo od 5 cm.
Stavite svaki komad slanine oko mesnatog prstena.
Pecite 20 minuta, a zatim zapecite 15-20 minuta na visokoj vrućini sve dok se slanina ne zapeče.
U loncu, dodajte ½ šalicu (120 ml) mlijeka i brašna na srednjoj vrućini, dok se ne zgusne.
Ulijte ostatak mlijeka i dodajte sol, promiješajte dok se ne zgusne oko 5 minuta. Ukloni sa vatre.
Umiješajte sir, papar, prašak od češnjaka, prašak od luka, zelenu čili papriku i Dijon senf. Promiješajte i stavite u okruglu zdjelu.
Rasporedite donje djelove peciva u krug. Postavite prsten od mesa na vrh peciva. Dodajte salatu i rajčicu na vrh prstena od mesa i stavite gornji dio peciva na prstena od mesa.
Stavite umak u središte prstena od mesa. Narežite i poslužite odmah.
Uživajte!