Sastojci
-
Za pljeskavicu
-
800 g Mljeveno meso
-
Feta sir
-
2 žlice Senf
-
Crveni luk
-
Sol
-
Papar
-
Vegetaprstohvat Vegete i mljevene paprike
-
Za gurmanski krumpir
-
-
1 kg Krumpir
-
Kajmak
-
Slanina
-
Peršin
-
SirGauda
Upute
Priprema
1
Gotovo
|
PljeskavicaU veću posudu s mljevenim mesom dodajte 2 žlice senfa, pola glavice sitno sjeckanog luka, sol, papar te žličicu Vegete i mljevene paprike pa pomiješajte. |
2
Gotovo
|
Uzmite cca 200 g mljevenog mesa i napravite plosnatu pljeskavicu, potom na jedan polukrug nanesite sitno rezan feta sir i poklopite. Krajeve pljeskavice utisnite vilicom kako se pljeskavica ne bi otvorila prilikom pečenja, zatim je stavite peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. |
3
Gotovo
|
Gurmanski krumpirOperite 4 veća krumpira u kori i potom ga stavite kuhati. Dok se krumpir kuha popržite slaninu narezanu na tanke trakice. Kada je krumpir omekšao, izvadite ga iz lonca i ostavite da se prohladi. Pažljivo nožem odstranite gornji dio krumpira kako je prikazano na video receptu, potom čajnom žlicom izdubite dublju polovicu krumpira |
4
Gotovo
|
Krumpir dobro posolite, popaprite, dodajte prženu slaninu, ribani sir, prstohvat svježeg peršina, zatim sve ‘zatvorite’ kajmakom i preklopite drugom polovicom krumpira. Po želji možete dodati prstohvat mljevene paprike. Premažite vatrostalnu posudu uljem, po želji možete dodati i malo maslaca na koru krumpira kako bi bila hrskava, pa stavite peći na 20 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 C. |